Multumiri speciale Primariei Generale a Bucurestiului care a facut posibila realizarea evenimentului.

Invitație

Festivalul Turcesc, cultură all-inclusive
19-21 MAI, Parcul Titan

Ne face o deosebită plăcere să vă invităm la Festivalul Multiculturalității, un eveniment unic în România, care aduce la București muzică, dansuri și tradiții din peste 20 de țări. Gurmanzii sunt asteptati la un adevarat Festin. În calitate de Parteneri vom pregăti cele mai apetisante bunătăți culinare, așa cum v-am obișnuit în fiecare an. În serile de 19 și 20 mai 2017, începând cu ora 20.00, vor avea loc spectacole multiculturale. Perioada: 19-21 Mai 2017 Interval orar: 10:00-20:00. Locatia: Parcul Titan

Comunicat de presă

Festivalul Multiculturalității aduce la București muzică, dansuri și mâncare tradițională de pretutindeni

Festivalul Multiculturalității, organizat de Fundația Lumina , în parteneriat cu Primăria Sector 3, Casa Artelor Sector 3 și Fundația Tuna, în perioada 19-21 mai, în Parcul Titan, este un eveniment unic, care dă posibilitatea bucureștenilor să cunoască cultura , obiceiurile și tradițiile altor popoare.

În premieră, participanții la Festival vor avea ocazia să asculte celebra melodie românească ,,Trandafir de la Moldova,, interpretată de copii din România, Kazahstan, Indonezia și Africa de Sud.

Acest eveniment este parte a Festivalului Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), o manifestare culturală internațională de amploare, ajunsă deja la cea de- a 13 a ediție. Festivalul se organizează anual în 20 de țări, România fiind una dintre gazdele alese pentru acest eveniment. De-a lungul timpului, acest Festival și-a câștigat aprecierea și admirația la nivel international, ajungând astăzi una din manifestările artistice majore la nivel mondial.

Peste 2500 de elevi și studenți provenind din 170 de țări participă an de an la spectacolele organizate în cadrul acestui Festival.

Anual, la acest eveniment vin în România peste 100 de elevi și profesori, din toată lumea, care au oportunitatea să interfereze cu tradițiile și cultura din țara noastră.

În cadrul acestui festival, bucureștenii au acces gratuit la spectacolele organizate în Parcul Titan. În perioada 19-21 mai , ansambluri de cântece și dansuri populare tradiționale românești și de cântece și dansuri folclorice provenite din diferite regiuni ale lumii, vor evolua zilnic pe scena special amenajată în Parcul Titan. De asemenea, pe 19 și 20 mai, începând cu ora 20.00, vor avea loc spectacolele principale ale Festivalului în care vor evolua copii din USA, Albania, Azerbaijan, Indonezia, Franța, Africa de Sud, India, Kazakhstan, Rusia, Tunisia, Ucraina, Moldova, Belarus , Kenya și România.

Un moment special în cadrul Festivalului Multiculturalității de anul acesta va fi aniversarea pe scena Festivalului a zilei de naștere a starului NBA Enes Kanter, care se va afla pentru două zile la București, în perioada acestui eveniment cultural de excepție.

Numeroase țări vor organiza standuri proprii, pe aleile Parcului Titan, în care vor expune costume tradiționale, mâncare specifică, elemente de cultură națională. Bucureștenii vor putea vizita standurile culturale organizate de: Slovacia, Serbia, Macedonia, Albania, Bulgaria, Moldova, Ungaria, Mexic, Pakistan, Sudan, Nigeria, United Kingdom, Austria, Croația, Irlanda, Olanda, Finlanda, Indonezia , Norvegia, România, Turcia și China.

Și, nu în ultimul rând, cei care vor veni la Festivalul Multiculturalității vor avea ocazia să deguste din mâncarea tradițională a țărilor prezente la acest eveniment cultural special.

Copiii se vor bucura și ei de asemenea de spectacole unice de magie, care îi vor încânta cu siguranță.

Bucureștenii dornici să cunoască cultura, obiceiurile și desigur bucătăria tradițională a altor popoare sunt așteptați în Parcul Titan, în perioada 19-21 mai 2017, între orele 10-22.00. Veniți să descoperiți cultura și tradițiile lumii!